İnternet Teknolojilerinin İşletmeler İçin Önemi
İnternet teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler gündelik hayatta köklü değişikliklere sahne olmuştur. Geçmişte zaman ayrılması gereken, zaman alan pek çok etkinlik, iş veya işlemler internetin yaygınlaşması ve hayatın her alanına dahil olmasıyla birlikte kolay ve kısa zamanda yapılabilir hale gelmiştir.
Bankacılık işlemlerinden, okul kayıt işlemlerine, hastane randevu işlemlerinden ticarete, her türlü alışveriş gibi işlemlerinden tanıtım faaliyetlerine kadar pek çok alanda internet teknolojileri kullanılmaya başlanmıştır. Söz konusu bu hızlı gelişmenin gündelik hayat içerisinde üreticileri ve tüketicileri de değişime ayak uydurmaya ittiği görülebilmektedir.
Kurumsal web siteler firmalar için bir tür tanıtım ve vitrin olarak kullanılırken günümüzde artık bir zorunluluk haline dönüşmüştür. Bu nedenle firmalar, web tasarım uygulamalarının yanı sıra tanıtım faaliyetlerini daha etkin yapmak ve diğer rakip firmalardan ayrılmak için SEO çalışmaları, sosyal medya ve dijital pazarlama çalışmaları yürütmeyi tercih etmektedir.
Daha Fazlası İçin: FACEBOOK REKLAM POLİTİKALARINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDECEK!
Kullanıcıların şikayetlerine daha fazla kayıtsız kalamayan Facebook, reklam gösterimlerini yılbaşından itibaren kısıyor. Yani artık çok daha az reklamla karşılaşacaksınız! İnanması güç olsa da Facebook, gösterdiği reklam sayısını azaltmayı planlıyor. Facebook geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuruyla haber kaynağındaki “tanıtıcı gönderilerin” sayısını Ocak 2015’ten itibaren azaltacağını söyledi. Peki orijinal adıyla “promotional posts” tam olarak ne anlama geliyor?
İnternet teknolojileri firmalara sadece tanıtım konusunda kolaylık sağlamamaktadır. Bunun yanı sıra çeşitli yazılımsal web uygulamalarıyla iş yönetimlerinden, stok yönetimine, müşteri ilişkilerinden bayileriyle olan ilişkilerde ve daha pek çok konuda çeşitli yazılımlar kullanarak İnternet teknolojilerinden yararlanılmaktadır.
Web tabanlı çalışabilen söz konusu yazılımlar, işletmelerin genel yönetimsel faaliyetlerinde kullanılmaya yönelik olarak hazırlandığı gibi daha spesifik konulara yoğunlaşan yazılım uygulamaları da bulunmaktadır. Online test ve sınav programı, saha servis yönetim sistemleri, müşteri memnuniyet ölçüm sistemleri veya servis taşımacılığı güzergah planlama sistemi gibi web yazılım çözümleri spesifik konularda hazırlanmış yazılım uygulamalarına örnek verilebilmektedir.
Firma sahipleri ve çalışanları, müşteriler söz konusu bu İnternet çözümlerini kullanarak işlemlerini daha kolay bir şekilde yürütebilmektedir.