Sosyal yaşantı ile iş hayatı çoğu zaman birbirini götüren paydalar gibi adeta.
İş yaşamının yoğunluğu nedeniyle zaman zaman kendimize fazla yüklenebiliyoruz. İşlerin yetişmesi, daha fazla ve hızlı iş bitirebilmek gibi amaçlar edinerek, ruhumuzu ve bedenimizi haddinden fazla yorduğumuz dönemler oluyor.
Dolayısıyla, hata yapmaya ve dikkat dağınıklığına daha açık hale gelebiliyoruz. Bu da daha verimli çalışmak istediğimiz halde olumsuz durumlar yaşamamıza neden olabiliyor. Ancak, bu rutinde küçük değişiklikler yaparak, daha yaratıcı ve üretken günlerinize geri dönebilirsiniz. Böylece, hem daha fazla dinlenebilir hem de işlerinizi zamanında tamamlayabilirsiniz. İşte, sosyal hayatınız ve iş yaşamınız arasında doğru dengeyi kurmanızı sağlayacak bazı ipuçları…
1. Bir gün sonrasını programlamak
Kadınların bir gece önceden ertesi gün ne giyeceğini hazırlamasının ertesi gün kendilerine ne kadar zaman kazandırdığını herkes bilir. Siz de ister erkek olun ister kadın, buna benzer bir mantıkla, ertesi gün yapacağınız işleri bir gün öncesinden belirleyerek, kendinize önceliklerinize göre yapmanız gereken işleri sıraladığınız bir liste hazırlayabilirsiniz. Elinizde böyle bir plan olması hem daha verimli çalışmanızı sağlar. Hem biten işlerinizi listede gördükçe gün içindeki motivasyonunuz artar.
Daha Fazlası İçin: B2B Bayi Yönetim Yazılımı Geliştiren Firmalar
Firmaların müşterileri, servis sağlayıcıları, tedarikçileri, çözüm ortakları ve bayileriyle gerçekleştirdiği tüm ticari işlemlerin internet teknolojisi üzerinden gerçekleştirmesine yarayan bir sistemdir. İngilizce karşılığı Business to Business (B2B) olan bayi yönetim sistemi, firmaların iş yönetimini kolaylaştıran uygulamalar arasında yer almaktadır.
2. Meditasyon ve spor
Meditasyon, ülkemizde de hızla yayılan ve pek çok ofis çalışanının günlük streslerden arınmak, zihnini boşaltmak için başvurduğu yöntemlerden biri. Hatta bazı kurumsal şirketler gün içerisinde de çalışanlara destek olmak, onların yaratıcılığını artırmak amacıyla, meditasyon yapmalarına imkan tanıyorlar. Özellikle yurt dışında oturtulmaya çalışılan bu düzenle verimin artacağına inanılıyor.
Ayrıca, düzenli yapılan bedensel aktiviteler, vücudunuzun oksijen ve kan dolaşımını düzenleyerek zihninizi canlandırmanıza da yardımcı oluyor. Ne de olsa, “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.”
3. Ara vermekten çekinmeyin
Zihninizin yorulduğunu ve yeterince yaratıcı olamadığınızı hissediyorsanız, hata yapmaktan ya da iyi işler çıkaramamaktansa, ara vermeyi tercih edebilirsiniz. İşinizi yalnızca yapmış olmak için yapmaya devam ederseniz, istenmeyen durumlarla karşılaşmanız mümkün olabilir. Dolayısıyla, yaptığınız işi en iyi şekilde yerine getirmek ve alanınızın en iyisi olmak için ara vermekten çekinmeyin.
4. Ne kadar uykuya ihtiyacınız var?
Uyku düzeni, yalnızca çocuklar ve bebekler için değil, aktif iş hayatı olan tüm çalışanlar için de önem taşıyor. Bu sizin yaratıcılığınızı ve veriminizi de etkileyen faktörlerden biri. Ancak, herkesin uyku düzeni ve uykuya olan ihtiyacı farklı olabilir. Bazıları için yaklaşık 5 saatlik bir uyku yeterli olurken, bazılarına 8 saatten az uyumak iyi gelmeyebiliyor. Dolayısıyla, siz de kendiniz için doğru uyku düzenini tespit edip, çalışmalarınızı bu düzene göre programlayarak, gün içinde daha aktif olabilirsiniz.