Google Drive’ın Öne Çıkan 7 Kullanışlı Özelliğini Yazdık
Ofiste bilgisayarımızda gerçekleştirdiğimiz çalışmaları eve götürmek için USB bellekler kullanma, sunumları özel e-postamıza gönderme gibi dertlerimiz yavaş yavaş tarihe karışıyor. Çünkü Google Drive bu konudaki tüm problemleri çözüyor.
Dokümanlarınızı, tablolarınızı, sunumlarınızı kısacası ihtiyaç duyduğunuz her türlü belgeye artık her yerden ulaşmanız çok kolay, telefonunuzdan bile. Peki tüm bu kolaylıkları sağlayan Google Drive’ı ne kadar etkin kullanıyoruz? İşte Google Drive’dan maksimum verim almanızı sağlayacak ipuçları…
Google Drive Microsoft Office iş birliği
Tüm çalışmalarınızı Google Drive’da olması size güven vermiyor, ben bilgisayarımda da dosyalarımızı yedeklemek isterim diyorsanız, tüm Microsoft Office dosyalarınızı (.doc, .docx, .ppt, .xlt vb.) Google Docs, Google Sheets ya da Google Slides şeklinde oluşturup Office dosyası olarak bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.
Fotoğraflarınızı Google Slide ile düzenleyin
Google Slide (Sunu) ile fotoğraflarınızın şeklini, parlaklığını, kontrastını ayarlayabilirsiniz. Hatta filtrelerle fotoğraflarınızı daha etkili hale getirebilirsiniz. Fotoğrafın üstüne tıklayın, araç çubuğu veya biçim menüsünden “görüntü seçeneklerini” seçin ve görselin donukluk, parlaklık, kontrast ayarlarını yapın, filtreler ekleyin.
Kaynakça oluşturma eklentisi
Tez, makale ya da benzeri bir çalışma yapıyorsanız kaynakça oluşturmanız işin en sevimsiz kısımlarından biridir. Google Chrome ve Google Docs işbirliği ve EasyBib Bibliography Creator eklentisiyle bu işi de sizin için hallediyor.
Peki ya çevrimdışı kullanım yani internete bağlanmadan?
Her zaman internete bağlı olamayabilirim diye endişe etmeyin. Çünkü internetiniz kesilse bile güvendesiniz. Ayarlar > Çevrimdışı kullanım > Çevrimdışı kullanım için bu bilgisayarı senkronize et seçenekleriyle Google Drive’ın 5 GB’lık offline belleğini kullanabilirsiniz. Ancak offline erişimi sadece Chrome tarayıcı kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.
Daha Fazlası İçin: İşletmenizin Günlük Yönetimsel İşlemleri Pratik ve Kolay Hale Getirin
İşletmelerin günlük olarak gerçekleştirdiği, sipariş, tahsilat, fatura ödeme, cari stok takibi gibi işlemler çoğu zaman zaman alıcı ve takibi zor olan işlemlerdir. Teknolojinin yaygınlaşması ve İnternetin hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından birine dönüşmesi işletmelerin bu işlemlerini kolaylaştıracak ön muhasebe programlarının ortaya çıkarılmasına neden olmuştur.
Düzeltme geçmişi ile hataya yer yok
Eğer aynı doküman üzerinden birkaç kişiyle birlikte çalışıyorsanız, düzeltme geçmişi (revision history) ile belgenin daha önceki sürümlerini kolayca görebilir yapılan değişiklikleri inceleyebilirsiniz.
Organizasyonlar artık Google Forms’da planlanıyor
Şirket içi buluşmalar ve organizasyonlar için artık sonsuz bir e-posta trafiğine gerek yok. Hemen bir Google Form oluşturun ve paylaşın.
Depolama sınırını dert etmeyin
Google Drive’ın her kullanıcı için depolama alanı 15 GB ile sınırlı olsa da Google Docs (Dokümanlar), Sheets (Tablo) ve Slide (Sunu) belgeleri için bir sınırlama yok. Belirtilen alan sadece fotoğraflar ve diğer Gmail dosyaları için geçerli.